Concept

Isa en Muiz is een werkboekje voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar. De hoofdpersonages, Isa en Muiz, leren elkaar kennen en samen gaan ze op avontuur.

Omdat Muiz een kat is die vaak in de moskee rondloopt, leert hij veel over de islamitische gewoontes. Isa is een jongetje van 10 jaar met de daarbij horende deugnieterij. Het is ook omdat hij op verkenning was in de moskee, dat hij Muiz heeft ontmoet.

Aan de hand van enkele korte kinderverhalen leggen Isa en Muiz op een zeer begrijpbare manier uit wat de Islam is. De schrijvers halen enkele belangrijke aspecten van de Islamitisch cultuur naar de voorgrond en bouwen daar een verhaal rond.

We wisselen de verhalen ook af met opdrachten en spelletjes. Een kind moet een kind kunnen blijven zijn. De spelletjes zijn zo gemaakt dat de moslimidentiteit sterk naar voren komt.

Isa en Muiz geloven ook heel hard in de pluralistische maatschappij. Daarom wordt er elke editie een andere levensbeschouwing belicht. Het wordt verteld vanuit een kind dat dezelfde leeftijd heeft als de lezers.

cropped-IsaMuiz_Kleur_10.png