Gedaan met een saaie zondag!

Gedaan met een saaie zondag!

Een luie zondag is des te leuker als het buiten koud en regenachtig is. Om het binnen gezellig en uitdagend te maken voor de kinderen, hebben we een paar tips klaarliggen. Geen computerspelletjes, geen tablet, maar echte spelletjes samen met de kinderen. Tegen de avond is iedereen bekaf en is het tijd voor een warme chocomelk onder een dekentje.

Hou een indoor schattenzoektocht

Argh piraten! Iemand heeft een schat verstopt in ons huis. Gaan we op zoek!? Schrijf een zevental briefjes met steeds tips op om de volgende tip te vinden. De laatste hint leidt dan naar de schat: een klein speelgoedje, de afstandsbediening of een snoepje. Verstop de briefjes dan onder de kussens, plak deze onder een tafel, in een speelgoedauto, in een kookpot in de keuken, in een boekje, achter een plantje, in de schoenen, … laat jou fantasie als ouder maar ook eens helemaal gaan.

Houd een kussengevecht

Verzamel echt allkussengevechte kussens uit het hele huis voor een enorm kussengevecht. Even wat regels afspreken en een kwartiertje later is iedereen zijn energie kwijt! Dekking zoeken!!!

Hou een eigen filmfestival

Af en toe toch die TV aanzetten kan stiekem toch geen kwaad. Zet enkele klassiekers klaar, zoete popcorn, fruitsap en een dekentje. Meer moet dat niet zijn. Geniet van een dagje niets doen!

Speel verstoppertje

Een klassieker, maar superleuk voor de kinderen. Maak je ook geen zorgen dat je benen onder de tafel gaan uitsteken, het is een fantastische plek om je te verstoppen. En het leukste van al? De kinderen leren tellen zonder dat ze dat door hebben. Hoezo verloren zondag?

Maak fruitspiezen

Leuk om te maken, gemakkelijk en gezond. Laat je kind ook zelf het fruit snijden met een kindermes. Wel eerst flink de handjes wassen!

Lees elkaar een boekje voor

Niets zo leuk als boekjes lezen. Haal die kinderboeken boven en laat de kleine kapoen zelf maar eens voorlezen. Je zal versteld staan van de fantasie!

Kampeer in het binnenbos!

61Wie zegt dat een tent enkel buiten hoort? Haal deze gerust boven en zet ze maar op in de living! Is de tent toch iets te duur om als speelgoed te gebruiken, of als je er geen hebt, met dekens en een paar stoelen heb je zo een tent gemaakt. Maak het ook lekker gezellig met kussens, slaapzakken en dekentjes. Als kers op de kaart is een indoor picknick superleuk.

Noem na een tiental minuten de tent een fort en zie wat er gebeurd.

Maak een enorm kunstwerk

Plak wat rollen oud behang aan elkaar en ga aan de slag met verf. Alles is toegestaan: handen, voeten, spetteren, rollen… Goed voor een halve dag plezier. De rest van de dag heb je nodig om te kinderen schoon te schrobben. Dagje gevuld!

Pak een paraplu en ga naar buiten

Even een frisse neus halen en stampen in alle plassen. Nat worden is geen probleem! Er staat een warme douche en chocomelk klaar bij thuiskomst.

Speelgoed opruimen

Laat de kinderen hun eigen spulletjes sorteren en opruimen. Het speelgoed waar ze niks meer mee doen kunnen ze doneren aan een goed doel.

Hou een worstelkampioenschap

Hou verschillende kampioenschappen. Begin in de living en elke keer ze winnen, promoveren ze naar een betere arena. De zetel, hun eigen bed met als uiteindelijk doel: het bed van de ouders. Maar dan moeten ze wel heel flink hun best doen.

Organiseer een high-tea

Verwen de grootouders of de buren op een versierde tafel. Laat de kinderen hapjes maken, de tafel mooi dekken en daarna weer alles opruimen. Daar zijn ze wel een middagje mee zoet en de grootouders over de vloer krijgen is altijd leuk.